27 Ocak 2010 Çarşamba

Galatasaray doymuyor..

Ara transfer dönemiyle birlikte transfer çalışmalarına başlamıştı Galatasaray,daha doğrusu Haldun Üstünel. Galatasaray Spor Kulübündeki önemi ve değeri yaptığı,başardığı transferlerle artan Haldun Üstünel, bir genç yeteneği daha Galatasaray'a getirdi. Jo'dan sonra eski Barça'lı, Rijkaard'ın eski öğrencisi, Giovani Dos Santos'u da sezon sonuna kadar kiralamayı başardı. 89 doğumlu olan bu genç yetenek,Barcelona ile futbol hayatına başladı ve 2008 senesinde Tottenham'a gitti.2009'da da Ipswich Town' a kiralık olarak giden Giovani burada 8 maçta 4 gol attı. Galatasaray'ın Messi'si olmasını bekliyorum açıkcası ve Jo dan sonra Giovaninin de gelmesi Arda'nın bir şeylerin farkına varmasını sağlamalı. Yoksa 1 ay sonra Arda-Messi kıyaslaması değil; Giovani-Messi yarışı başlayacak. Galatasaray'ın kadrosuna genel bir bakacak olursak; Baros,Nonda,Kewell,Keita,Arda,Elano ve yeni transferler Jo ve Giovani. (Hatta 1 yabancı forvet daha konuşuluyomuş.)Baros un sakatlığı hala geçmedi,sezonu kapadı neredeyse,Kewell da öyle. Nonda'nın yürüyecek hali yok.Elano'nun böbrek taşı varmış.Keita'nın milli takımdan gelmesini de dört gözle bekliyorum. Bu sakatlıklarla birlikte Galatasaray'ın en ideal hali şu olmalı; önde tek başına Jo. Arkasında,yanında Giovani, sağda Keita, solda Arda göbekte de Elano ve Mustafa Sarp. Geri dörtlüsü zaten belli. Buradan Rijkaard'tan tek bir isteğim var; Elano'yu oyun kurucu olarak oynatsın,Arda da direk açık olarak değil ortasahaya yani Elano'ya yakın oynasın. Xavi-Iniesta misali. Bu şekilde Galatasaray ligi açık ara önde bitirip şampiyonluğa ulaşacak. Tabi başka saçma sakatlık olmazsa..

Kewell'ın gönderilmesi konusu canımı çok sıkıyor. Ya o kadar altyapı var çıkartın oradan genç bir forvet, koyun Jo'nun yedeğine,gönderin Nonda'yı. Ama Kewell kalsın. Veya alın bir genç,Türk forvet yine aynı şeyleri yapın. Ama Kewell kalsın. Zaten Robinho da Santos'a kiralanacakmış. Başka bir şeye de gerek yok. Barcelona'da çıkartıyordu genç oyuncuları Rijkaard, hadi yapsana burada da..! Galatasaray baya iyi geliyor haberiniz olsun...

Böyle Dostun Olsun...


Hatırlayanınız vardır (sanki herkes 10 yaşında da), Chelsea'de kel bir forvet vardı. Hani o İtalyan olan...

Sampdoria'nın o enfes zamanlarında parlayan, sonra Juve'ye transfer olan, en sonunda da kariyerini tamamladığı Chelsea'ye gelen bir adamdı Vialli. Keldi, birçok İtalyanı düşünürsek, pek yakışıklı da sayılmazdı. Ama süper forvetti allah için. Çok uyuzluk yapmaz, topunu oynar, arada güzel goller atar (bilhassa aşırtma), atamasa asist yapar, onu da yapamazsa sorun yapmazdı.
Harika da bir kariyeri oldu abimizin, almadığı kupa kalmadı. Sağlam para yaptı ona da eyvallah. E normalde bu şartlarda ilgi manyağı, para ve şöhret delisi olmak gerekir. Ama o olmadı.
Bildiğiniz gibi, bizim de yazdığımız gibi, Ciro Ferrara Juve'deki koltuğundan olacak illa ki. Dedikodular bölümünde bir şey gördüm geçende; "Vialli, Ciro'nun koltuğuna talip". İtalyanlar da bizim gibi be arkadaşım, kardeşleri birbirlerine düşürürler evelallah.
Peki bu soru Vialli'ye sorulduğunda, o ne dedi biliyor musunuz? "Bunu yaparsam, kendimi bir arkadaşımın karısıyla yatmış gibi hissederim. o yüzden Ciro'nun yerine Juventus'un başına geçmem söz konusu bile olamaz".
Vay be abi, en asil duygunun insanıymışın...(yalnız tipin tam tersini söylüyo hocam onu diyeyim)
Not:Vialli en son 2001-2002 yılında Watford'u çalıştırdı. Şu anda İtalya'da Rıdvan Dilmen'lik yapıyor.