19 Temmuz 2010 Pazartesi

"Bekledik Bunu Çok Bekledik"



Galatasaray taraftarının sabretmekten taşa döndüğü zamanlardayız. Malum, transferler gecikti, Keita satıldı, Elano gidecek diyorlar... Nedense yerli transferini transferden saymayan güzel futbol insanları, Lorik Cana'nın transferi sonra biraz "nefeslenmişti". Lakin son 1 ayda her gün imza attırılan Pino'nun gelmemesi, orta alandaki henüz dolmayan birkaç dönümlük boşluk, gittikçe sinir bozmaya başladı Galatasaray tribünlerinde.

Takımın durumu iyiymiş, oyuncular kaynaşmış, Serdar Özkan ile Mehmet Batdal süper çıkmış falan fişmekan, hikaye bunlar taraftara göre. Onlar yabancı transferi istiyor belli. Sessiz ama derinden mi gidiyor yönetim, yoksa oyalıyor mu taraftarı bilemeyiz ama, yapabilecekleri en harika şeyi yapıp, taraftarı mutlu etmeyi başardılar.

AVM çıkışlarında, ya da eğlence yerlerinde çocuklar eğlencenin hiç bitmemesini ister malum. "Biraz daha duralım, az daha bineyim, gitmeyelim şimdi" vs... Çıkışta, ardında bıraktığı, kendisini o eğlence yerine ait hissettiği 2-3 saatin sona ermişliğinin burukluğuyla ayrılır küçük arkadaşımız. Lakin baba, çocuğunun o haline dayanamaz, gider bir tane pamuk şeker alır, sürpriz yapar çocuğuna. İşte size Kewell'ın sözleşmesinin yenilenme hikayesi...

Son 2 sezonda 68 maça çıkmış 29 gol atıp 18 asist yapmış, 54 kere "fok off" (aussie aksanı tabii) demiş, birçok kez de "hari küvıl, küvıl from gelıtasıray" demiş bir oyuncu Harry. Tribünlerin Daddy Cool'u, kapalıdaki, açıktaki herkesin sevgilisi, gizli eşcinsel taraftarların biricik Kewell'ı.

Sakat, yaramaz dendi kendisi için. 31 yaşında, son iki sezonunda 68 maça çıkmış, ki geçtiğimiz sezon son 3 ayda hiç oynamadı bildiğiniz gibi, bu yetenekte bir oyuncunun neresi yetersiz, kötü bu adamın?

Neyse, soykırımdan kurtuldu çocuklarımız. Harry Kewell en az bir sene daha, belki birkaç sene daha Galatasaray'da...