23 Ocak 2010 Cumartesi

Juventus-Roma

Serie A'nın kabul haftası desek yeridir. "Ha siz şimdi kabul haftası mı var, kabul gününü devşirme" diyebilirsiniz, kabul ederim. Ancak, bu kadar şık derbilerin olması, bu derbilerin puan durumu konusunda nükleer önem taşıması gibi durumlar, hafta sonunu nefis bir hale getiriyor, orası kesin.

Aslında haftanın maçı, şüphesiz İnter-Milan maçı, ancak gelin görün ki, birçok kişi Juventus-Roma maçına daha dikkatli gözlerle bakacak. Birçok nedeni var tabii ki bunun. 1. neden Bay Ferrara...
"Büyük kaptaan oleey" tezahüratlarıyla göreve geldiğinde, hatta nefis transferler sonrası sezona iyi başladığında, kimse durumun bir kabusa dönüşebileceğini hesaplamamıştı. Ama oldu. Ciro Ferrara, "eski kaptanı gepisgenç haliyle takımın başına getirmek" modasına uyan başkan Jean-Claude Blanc'ın ona olan güvenini suistimal etmeye başladı. Bre kardeşim, hadi kulübe acımıyorsun, o dağ başındaki stada, seni desteklemeyen gelen adamlara da mı acımadın hiç? Biraz yüzsüzlüğe vurduğu kesin. Çok ağır oldu gibi oldu, farkındayım, ancak şu durumda, Del Piero'ya Anorthosis'in Temur Kestbaia'ya verdiği görev olan "Teknik Direktör-Futbolcu" görevini verseler, hakikaten daha hayırlı olabilir her şey. Mağlubiyetler sorun değil de, oyun çok fena (sıcaklık-nem dengesi).
Ciro Ferrara'yı bir kenara bırakırsak dahi Juventus'un elle tutulacak hiçbir yanı kalmadı gerçekten. Gezginimiz Grosso, Maldini'ye özenen Cannavaro, sakatlıklardan bir türlü kurtulamayan Poulsen ve Trezeguet (ben artık ciddi ciddi bir kulüp doktorluğu mafyası olduğunu düşünmekteyim...bkz: Juve, Galatasaray), bir türlü istenen forma ulaşamayan Diego, yeni Del Piero denen ama bir türlü çubuklu formayı sırtına adam gibi geçiremeyen bıdık Giovinco...Nerden baksan elinde kalıyor Juventus. Sanki burda da Roma'nın elinden kurtulamayacak gibi.
Kilit adam falan yok sana Juve, ya herro ya merro!
Juve'yi ters çevirin...Ne çıktı? Roma. Evet, hakikaten böyle. Sezon başı korkunç başlayan, ardından nefis bir teknik direktör değişikliği ile Claudio Ranieri'yi başa getiren bir Roma var karşımızda.
Claudio Ranieri geldikten sonra biraz değişik bir tabirle "çıldıran" Roma, inanılmaz bir form tutturdu. Bu formu Totti sakat iken yakaladı diye düşünürsek, Totti'nin hazır olmasıyla Roma'nın nerelere çıkarbileceğini düşünmek, taraftarlarını heyecanlandırıyor şüphesiz. Şampiyonluk zamanlarındaki takıma benzer bir takım kuruldu sanki Roma'da. Bilmem bana katılır mısınız? Sanki öldürücü üçlü Totti-Montella-Delvecchio üçlüsü Totti-Vucinic-Toni üçlüsüyle yakalanacak gibi tekrar.
Toni'nin erken ısınması, Vucinic'in form tutması ve Ranieri'nin takımını kurmasıyla birlikte, Roma daha daha çıkışa, ve hatta uçuşa geçecek gibi duruyor gözüme.
Roma'da Totti'nin sahada olması bekleniyor, dolayısıyla az önce bahsettiğimiz üçlü ilk kez sahne alacak gibi. Çözüm belli, Totti ara pası atar, Vucinic ortalar Toni atar gibi duruyor. Göreceğiz bakalım.
Ciro bey maçtan önce "valla kulübüm bana güveniyor, bu skorlar hep basının uydurması" diye saçmalasa da, buradan çıkaracakları bir beraberlik bile, şutlanmasını sağlayabilir.
Ranieri ise " Bi arkadaş bu maça üst oynamış, kazanırsa yarısını bana vericek, bol gollü bir galibiyet bekliyorum" şeklinde konuşmuş durumda. Ne diyelim, göreceğiz bakalım.

Önemli Notlar;
  • Totti kadroda.(daha önemli ne olsun di mi ama?)
  • Roma'da önemli eksik yok.
  • Roma son 10 maçında 7 galibiyet, 3 beraberlik aldı.
  • Takım dehşet biçimde formda.
  • Juve'de İaquinta, Cacares, Trezeguet, Giovinco, Poulsen, Marrone ve Grygera sakat.
  • Son 12 maçında 6 galibiyet 6 mağlubiyetleri var.
  • Son 5 maçta 3 puan toplayabildiler.
  • İki takım arasındaki son 4 maçta Roma'nın galibiyeti yok.
  • Roma Juve'yi son 12 maçta 1 kez yenebildi.
Juventus adına her şey rezalet ve Roma adına her şey bu kadar mükemmelken, sizce sürpriz olabilir mi?

EK:MAÇTA JUVENTUS TARAFTARININ BAŞINA TAŞ YAĞABİLİR, KÜME DÜŞTÜKTEN SONRAKİ EN KÖTÜ GÜNLERİNİ YAŞAYAN KULÜBÜN TARAFTARLARI LÜTFEN TEDBİRLİ GİTSİNLER STADA

0 Comments: